9 augusti 2023
19:00

Östansbo IS A

Referat: Leksands IF FK - Östansbo IS A

Vi gör återigen en riktigt bra match mot ett välspelande Leksand på ett snabbt konstgräs en rejäl omställning efter tisdagens träning på ett långhårigt Furuliden. Trots det ser det ut som att det är Leksand som är ovana med underlaget i första halvlek. Dom försöker hitta sina wingbacks med långa bollarpå kanterna men vi är vakna på det och förvånansvärt många av deras bollar hamnar utanför kanterna. Vi lyckas genom Arvid klämma in 0-1 efter 20min spel efter han snappat upp en misslyckad hemåtnick. Efter det fortsätter vi ligga kompakt och låter enbart leksand spela utanför oss och domlyckas inte skapa speciellt många eller farliga chanser. 0-1 står sig halvleken ut och Leksand börjar bli rejält frusterade med mycket gnäll på domaren som följd.
VI startar andra på samma sätt och fortsätter ligga tight medans leksand mest får rulla i sidled och på kanterna sätter våra yttrar och ytterbackar stopp för dom och vi kan vinna boll och skapa omställningar vilket ger oss en del fina lägen och bla ett bortdömt offsidemål. Vi gör detta riktigt bra ända fram till sista 15minutrarna då troligen lite trötthet sätter sig in och börjar tappa huvudet lite och gå för hetsigt in i duellerna vilket gör att vi flera gånger blir passerade och leksand kan skapa lägen. Dom lyckas även i 79min slå hål på Felix efter deras 8e hörna för dagen vilket ger dom lite extra kraft och dom skapar ett rejält tryck sista minutrarna vilket tvingar Felix att göra några riktigt fina räddningar. Men vi håller resultatet hela matchen ut och tar med oss en poäng i jakten på säkrat kontrakt.
Mycket väl genomförd match, fortsätter vi på denna bana med tempo och vilja att ge allt i straffområdet då kommer övriga lag få det väldigt tufft mot oss i kommande matcher.
Extra plus till våra ytterbackar och Filip idag!